sampler

  

2010 Sampler met in de hoeken quiltwerk, af en toe weggelegd omdat het heel veel quiltwerk was, zie onderstaande details.

 

Share and Enjoy

Eendenquilt

2006    Eendenquilt, 90×100 cm
Deze quilt heb ik voor een vriendin gemaakt die gek is op eenden. Met de machine in elkaar gezet en met de hand gequilt.

Share and Enjoy

Japanse vouwtechniek

2006   Africa  72,5×72,5 cm
Een quiltje in een Japanse vouwtechniek.links voorkant, rechts achterkant.

Mijn dochter heeft zelf de stofjes gekocht, een beetje druk maar wel leuk.

Share and Enjoy

Dalarna

2001    Dalarna, 140×140 cm
Een couponnetje bij ikea bracht me op het idee deze quilt voor mijn dochter te maken, zij is paardrij-instructrice. In elkaar gezet met de machine, gequilt met de hand.

Share and Enjoy

Marmaris

2000   Marmaris, doorsnee 66 cm
Dit quiltje doet me denken aan een vloer in Marmaris Turkije. Alles met de hand.

Share and Enjoy

Ster met berenklauw

1997    Ster met berenklauw, 74×74 cm
Met deze quilt, weer een gordijnstaal met allemaal kleine lapjes in diverse kleuren, ben ik lang bezig geweest. Het in elkaar zetten was niet zo’n punt, maar ik streek alle naden open en heb het patchwork geappliceerd op de lap, maar het quilten wilde nog steeds niet goed lukken. Elk ruitje heb ik gequilt met de hand en ook in elkaar gezet met de hand.

Share and Enjoy

Nivon

1997   Nivon, 56×56 cm
Om dat het quilten nog niet echt vlot ging, dan toch maar eens een cursus(je) volgen, al was het alleen maar om het handquilten een beetje beter onder de knie te krijgen. Tijdens deze korte cursus, 3 avonden, dit quiltje gemaakt en goed leren quilten. De techniek vind ik nog steeds erg leuk. Alles is met de hand gedaan.

Share and Enjoy

Stukje weddingringquilt

1997   Stukje weddingringquilt

Dit kussen, doorsnee 50cm, is gemaakt als voorbeeld voor een weddingring-quilt. De top is gemaakt, maar moet alleen nog worden gequilt. De top meet 220×260 cm. Met de hand in elkaar gezet en gequilt.

Share and Enjoy

gordijnstaal

1996  In een winkel kreeg ik een gordijnstaal, met allemaal kleine lapjes erop. Op naar de volgende quilt. Ik maakte aan de voor- en achterkant een patchwork. Het moeilijkste was het quilten, want het moest wel goed op elkaar passen. Weer wat geleerd, de achterkant kan beter een neutrale lap zijn. Alles is met de hand gedaan.

Share and Enjoy

Blauw/witte sampler

 

1996  Blauw/witte sampler 110×110 cm.

Daarna wilde ik wel wat groters proberen en met wat lapjes uit de lappenmand kwam deze blauw/witte quilt tot stand. Ik gebruikte hiervoor patronen uit een boek van de blibliotheek en ging er vanuit dat alle blokken dezelfde maat zouden hebben. Dat was niet het geval en daarom heb ik om het middelste blok een rand gemaakt om hem passend te krijgen. Hier leerde ik meteen alles na te meten. Alles met de hand genaaid en met de naaimachine gequild.

 

Share and Enjoy

kussen o.a. met de de trapunto-techniek

 

1995

Tijdens een cursus textiele werkvormen maakten we een paar kussens in diverse technieken; voor het kussen linksboven is de trapunto-techniek gebruikt, de overige kussens zijn in een andere patchwork-techniek. Bij het kussen, linksonder, werd er gewerkt met kartonnetjes en werden de stukjes met een boerenhemdensteek aan elkaar gezet. Alles is met de hand gedaan.

Share and Enjoy