Bij het maken van een quilt komt heel wat denkwerk aan te pas.

Bij het maken van een quilt komt heel wat denkwerk aan te pas.

Vaak maak ik gebruik van een plaatje tempex waar ik wat idee├źn en stofjes op prik.

Dit bord zet ik zo neer dat ik het vaak zie. Dan zie ik ook of de kleuren kloppen en of de patroontjes me aanspreken.

Vaak ben ik met meerdere quilts tegelijk bezig. Dit vind ik prettig, anders ben ik gauw uitgekeken op m’n werk. Het duurt dan wel langer voor het klaar is, maar dat vind ik niet zo erg. Ik doe dit als hobby. Tevens wissel ik machine- en handwerk met elkaar af.

Share and Enjoy

kimono

Hoe kom je tot het maken van een quilt?
Inspiratie komt overal vandaan.

Bij het afrekenen van een etentje bij een wok-restaurant kregen mijn dochter en ik een fles wijn met een kimono.
Wat waren die leuk. Een paar dagen later heb ik het restaurant gebeld met de vraag of ik nog meer kimono’s bij hun kon kopen. Dat kon niet, maar hij stuurde me naar China Town in Beverwijk

 

Daar heb ik verschillende kimono’s gekocht, maar
niet genoeg verschillende. Dus heb ik uit mijn bak met zijden lapjes wat bijpassends gezocht. Echter, geen mooi rood lapje voor de voorkant van de te maken kimono’s. Hiervoor heb ik in Beverwijk een rood brillentasje gekocht.

Dit wordt dus een chinese kimonoquilt. De kleuren moeten voor mij dan ook kloppen met de chinese betekenis: rood=rijkdom, geel=geld, zwart=dik en aards=rijk. Wit is de kleur van de rouw en gebruik ik dus niet.
Ook ga ik wat geluksmuntjes en gelukspoppetjes gebruiken. Ik heb in grove lijnen in m’n hoofd hoe de quilt moet worden, maar moet het dus nog wel uitvoeren. Ik vind het bedenken en het uitzoeken van de stoffen het leukste gedeelte van het maken van een quilt.

Share and Enjoy